top of page

NOVO U PONUDI: "XBRL – BAR KOD ZA POSLOVNO IZVJEŠTAVANJE U 21 VIJEKU" autora dr Vladana Martića

Institut računovođa i revizora Crne Gore svojim članovima kao i svim zainteresovanim korisnicima nudi novo izdanje "XBRL – BAR KOD ZA POSLOVNO IZVJEŠTAVANJE U 21 VIJEKU".

Autor docent dr. Vladan Martic vas vodi kroz sve što treba da znate o ovom revolucionarnom konceptu izveštavanja. U prilogu možete pogledati besplatno prvih 47 strana knjige koje prikazuju uvod u sam koncept XBRL i korisnost istog u savremenom vremenu finansijskog izvještavanja.

Svi se pitamo šta je to XBLR?
Jednostavno to je skraćenica od prvih slova na engleskom jeziku Extensible Business Reporting Language (proširiv jezik poslovnog izvještavanja). Profesori računovodstva Meigz i Meigz iz SAD su još početkom 1980-tih seriju svojih udžbenika naslovili – Finansijsko Računovodstvo: Jezik modernog biznisa.

XBLR je rječnik poslovnog izvještavanja XXI vijeka.

Cijena publikacije je 24,00 EUR sa uključenim pdv-om. Samo za članove Instituta, knjigu "XBRL – bar kod za poslovno izvještavanje u 21. vijeku" možete kupiti uz popust od 25% odnosno cijeni 18,00 EUR sa pdv-om. Sa jasnim objašnjenjima i praktičnim smjernicama, ova knjiga postaje vaš nezamjenjivi vodič za moderno poslovno izvještavanje.

Knjigu možete poručiti online putem websajta www.irrcg.co.me (direktan link: https://www.irrcg.co.me/porudzbenica).

Instrukcije za poručivanje: U opadajućem meniju u okviru polja Odaberite izdanje/godišnju pretplatu na, potrebno je izabrati navedenu publikaciju. U ostala polja je potrebno ostaviti lične podatke kako bi se isporučila faktura za naručeno izdanje. Ukoliko želite da se izdanje pošalje po kuriru na adresu, potrebno je da navedene sve detalje. Troškovi kurirske službe snosi kupac i iznose 5,00 eura.

Uplatu za naručeno izdanje možete izvršiti na sljedeće žiro račune sa naznakom "XBLR publikacija":
- CKB banka: 510-205458-04
- Hipotekarna banka: 520-402105-52

bottom of page