top of page

XXI Dani obrazovanja i učenja odraslih

Predstavnici Instituta računovođa i revizora Crne Gore su u ponedeljak, 10.10.2022. godine prisustvovali otvaranju manifestacije "XXI Dani obrazovanja i učenja odraslih" u prostorijama Ministarstva prosvjete.

Na otvaranju manifestacije, ministar prosvjete mr Miomir Vojinović je ukazao na značaj učenja i obrazovanja odraslih, strateške planove i aktivnosti koje nastoje da u narednom periodu dodatno osnaže ovaj proces u Crnoj Gori.

Ljiljana Garić, rukovoditeljka Odjeljenja za obrazovanje odraslih (JU Centar za stručno obrazovanje) je prezentovala perspektive i izazove u obrazovanju odraslih, uz osvrt na primjere iz prakse u pogledu problema na koje nailaze licencirani organizatori obrazovanja.

Gordana Bošković, Nacionalna EPALE koordinatorka je predstavila EPALE projekat u saradnji sa Erasmus+ programom, ukazujući na sve sprovedene aktivnosti u proteklom periodu, značaj i benefite koje proizilaze iz korišćenja iste i najavila predstojeća istraživanja.

Manifestacija ""XXI Dani obrazovanja i učenja odraslih" traje od 10. do 29. oktobra 2022. godine u okviru koje će biti organizovane razne aktivnosti: okrugli stolovi, seminari, radionice, dani otvorenih vrata organizatora odraslih i dr. Za više detalja o EPALE platformi možete posjetiti facebook stranicu EPALE Montenegro.

bottom of page