top of page

Odgovori na pitanja vezana za primjenu Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma

Datum objave/održavanja:

16. фебруар 2024.

Poštovane koleginice i kolege,

Donošenjem (novog) Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma uvedene su brojne novine, kako u pogledu obaveza koje ima svako pravno lice kao obveznik primjene, tako i u pogledu obaveza lica koja su zadužena za njegovu implementaciju i praćenje. Smatrajući korisnim da propise koji su od značaja za vaš rad zajednički analiziramo , Institut RRCG je dana 08. februara 2024. godine održao webinar na temu: Primjena novog Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma.
 
Tokom webinara posebno je došlo do izražaja veliki broj pitanja i dilema koje su postavili i istakli učesnici webinara.

Kako u primjeni ovog zakona ne postoji veliko iskustvo, a vođeni namjerom da je pravilna primjena ovog zakona veoma značajna za privredne subjekte, obratili smo se zahtjevom za dodatnim pojašnjenjima gospodinu Aleksandru Radoviću-pomoćniku direktora za sektor finansijsko-obavještajnih poslova MUP-a Crne Gore kao neposrednom rukovodiocu sektora u čijoj je nadležnosti ova materija.

Pomoćnik direktora sektora za FOJ Aleksandar Radović je spreman da zajedno sa svojom službenicom Natašom Starovlah-Knežević odgovori na pitanja zainteresovanih obveznika primjene ovog zakona.

U tom pravcu Institut računovođa i revizora CG organizuje webinar:
ODGOVORI NA PITANJA
VEZANA ZA PRIMJENU ZAKONA O SPREČAVANJU PRANJA NOVCA I FINANSIRANJU TERORIZMA

gdje će u petak 16.02.2024. godine u periodu od 13 do 15 h:
·        pomoćnik direktora MUP-a za finansijsko-obavještajne poslove Aleksandar Radović, i
·        službenica tog sektora Nataša Starovlah-Knežević
biti raspoloženi da odgovaraju na vaša pitanja i dileme koje imate u vezi sa primjenom navedenog zakona.

U cilju adekvatne pripreme ovog webinara, pozivamo vas da do četvrtka (do kraja radnog dana) unaprijed pošaljete svoja pitanja na koje bi predavači trebali da odgovore u predviđenom terminu za odgovore. Pitanja možete postaviti u okviru registracione forme na sajtu ili ih proslijediti na e-mail [email protected]. Pitanja koja budu unaprijed postavljena će imati prioritet za pružanje odgovora na webinaru.

Učešće na webinaru je bez obaveze plaćanja kotizacije i predviđeno je za učesnike webinara od 08.02.2024. godine.

Prijavljivanje za webinar se vrši putem websajta www.irrcg.co.me i obavezno je kako bi bili u prilici da dobijete instrukcije za prijavljivanje na Zoom platformu.
 
Uprava IRRCG   


Anchor 1
bottom of page